LOGO2

Αρχική / Το πρόγραμμα / Δραστηριότητες / Τηλεοπτικά γυρίσματα στον κήπο

Πρώτα βήματα: Πολλές ιδέες και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις

Πρώτα βήματα: Πολλές ιδέες και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις

26.09.2019-10.10.2019 

Συνομιλώντας με πρώην μαθητές της ΓΣΑ

Συνομιλώντας με πρώην μαθητές της ΓΣΑ

05.10.2019-15.11.2019

Συνάντηση με τον συλλέκτη Βύρωνα Μήτο

Συνάντηση με τον συλλέκτη Βύρωνα Μήτο

14.11.2019

7 + 13: Το Λύκειο Διστόμου και η ΓΣΑ σ’ ένα κοινό ταξίδι στον χρόνο

7 + 13: Το Λύκειο Διστόμου και η ΓΣΑ σ’ ένα κοινό ταξίδι στον χρόνο

12-19.12.2019

Μπροστά στις προκλήσεις της Ιστορίας

Μπροστά στις προκλήσεις της Ιστορίας

14-16.02.2020

Κορονοϊός: Θα τα καταφέρουμε! Ημερολόγιο καραντίνας

Κορονοϊός: Θα τα καταφέρουμε! Ημερολόγιο καραντίνας

 09.03.2020-19.05.2020

17 Μαρτίου 2020: Τηλεοπτικά γυρίσματα στον κήπο

 

 

Για να γίνει κατανοητό το πώς πραγματοποιήθηκαν οι συνεντεύξεις μας για το τηλεοπτικό αφιέρωμα που προβλήθηκε στις 9 Ιουνίου 2020 από την εκπομπή SPECIAL REPORT του Τάσου Τέλλογλου (ΑΝΤ1), θα χρειαστεί να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στον Δεκέμβριο του 2019, προτού ακόμα η κρίση του κορονοϊού αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων μας.

✎ Αγγελική-Μαρία Καραγιάννη (μαθήτρια της ΓΣΑ) και Λουδοβίκος Μπίτζιος (μαθητής της ΓΣΑ)

Με τον Τάσο Τέλλογλου στο Βερολίνο

Τον Δεκέμβριο του 2019, η ομάδα εργασίας επισκέφθηκε το Βερολίνο, μαζί με τον κύριο Τέλλογλου και τον οπερατέρ του, Χρόνη Τσιχλάκη, ο οποίος μας συνόδευσε με την κάμερα του σε όλες μας τις δραστηριότητες. Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή νιώσαμε αμηχανία από τη συνεχή παρουσία της κάμερας, η οποία παρακολουθούσε και αποτύπωνε με τον φακό της την κάθε μας κίνηση. Με τον κύριο Τέλλογλου γνωριζόμασταν ήδη από αρκετές συναντήσεις στο σχολείο πριν από το ταξίδι μας στο Βερολίνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν για εμάς τόσο εύκολο να ξεπεράσουμε τη συστολή μας μπροστά στην κάμερα. Σταδιακά, όμως, τη συνηθίσαμε και πάψαμε να αντιλαμβανόμαστε την παρουσία της. Έχοντας στις αποσκευές του πάμπολλες ώρες τηλεοπτικού υλικού, ο κύριος Τέλλογλου επέστρεψε μαζί μας στην Αθήνα. Τα γυρίσματα για τις συνεντεύξεις των μαθητών θα πραγματοποιούνταν στους χώρους της ΓΣΑ, αλλά είχαμε ακόμα αρκετό χρόνο μπροστά μας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε όλοι μας.

Πηγή: Γυρίσματα με τον Τάσο Τέλλογλου, 17 Μαρτίου 2020, φωτογραφικό αρχείο «Η ΓΣΑ θυμάται»

Παραμονές της καραντίνας

Με την εξάπλωση του κορονοϊού, οι αλλαγές ήταν πολλές και άμεσες, με συνέπεια να προκύψουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα για τα τηλεοπτικά γυρίσματα. Ο κορονοϊός δεν οδήγησε σε αδράνεια μόνο το πρότζεκτ μας, αλλά και τα τηλεοπτικά γυρίσματα. Πράγματι, με τα γυρίσματα να έχουν μείνει στη μέση, ο χρόνος πίεζε ολοένα και περισσότερο, μέρα με την ημέρα.

Αν και η υποχρεωτική καραντίνα λόγω του COVID-19 δεν είχε ακόμη ανακοινωθεί, το σχολείο μας έκλεισε μετά την επιβεβαίωση ενός θετικού κρούσματος, με αποτέλεσμα να βρεθούμε ξαφνικά χωρίς χώρο για τα γυρίσματα. Με τη λήψη των πρώτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθηγητές και μαθητές συμφώνησαν από κοινού να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα για τις συνεντεύξεις, προτού επιβληθεί ολοκληρωτικό lockdown στην Αθήνα. Σε διαφορετική περίπτωση, το αφιέρωμα για το SPECIAL REPORT του κυρίου Τέλλογλου δεν θα ολοκληρωνόταν εγκαίρως.

Πηγή: Γυρίσματα με τον Τάσο Τέλλογλου, 17 Μαρτίου 2020, φωτογραφικό αρχείο «Η ΓΣΑ θυμάται»

Βρισκόμασταν μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση. Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Με την έγκριση της διεύθυνσης του σχολείου, των γονέων και των μαθητών, οι καθηγητές και οι μαθητές του πρότζεκτ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται από τις υγειονομικές διατάξεις. Για εμάς, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να αναζητήσουμε έναν χώρο κατάλληλο για τα γυρίσματα. Ευτυχώς, η υπεύθυνη καθηγήτρια του πρότζεκτ, η κυρία Ρεγγίνα Βίζινγκερ, προθυμοποιήθηκε να μας διαθέσει τον κήπο του σπιτιού της.

Ένα μαρτιάτικο πρωινό με τσουχτερό κρύο και δυνατό άνεμο, τηρώντας απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων και παίρνοντας όλα τα άλλα προληπτικά μέτρα (αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσης και μάσκες προστασίας), πραγματοποιήσαμε τελικά τα γυρίσματα για τις συνεντεύξεις των μαθητών. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν το κρύο, διότι παρόλο που ήταν 17 Μαρτίου και η άνοιξη είχε ήδη κάνει την είσοδό της, τουλάχιστον σύμφωνα με το ημερολόγιο, ο χειμώνας έδειξε για άλλη μία φορά το παγερό του πρόσωπο. Για καλή μας τύχη και παρ’ όλες τις δυσκολίες, τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, έτσι ώστε το τηλεοπτικό αφιέρωμα στο πρότζεκτ μας να προβληθεί στην ώρα του από την εκπομπή SPECIAL REPORT του κυρίου Τέλλογλου.

Πηγή: Γυρίσματα με τον Τάσο Τέλλογλου, 17 Μαρτίου 2020, φωτογραφικό αρχείο «Η ΓΣΑ θυμάται»

Αν και όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία να δώσουμε συνέντευξη στον κύριο Τέλλογλου, έναν από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Τρεις μήνες αργότερα, στις 9 Ιουνίου, έφτασε για όλους μας η μεγάλη στιγμή να παρακολουθήσουμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την εκπομπή για το πρότζεκτ μας. Ήμασταν όλοι πολύ περήφανοι! Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κύριο Τέλλογλου και την ομάδα του. Όπως και να το κάνουμε, η ευκαιρία που μας δόθηκε να απευθυνθούμε στο πλατύ τηλεοπτικό κοινό και να παρουσιάσουμε το πρότζεκτ μας, τη δουλειά μας, τις πρωτοβουλίες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας ήταν για εμάς μια μοναδική εμπειρία.

Πηγή: Γυρίσματα με τον Τάσο Τέλλογλου, 17 Μαρτίου 2020, φωτογραφικό αρχείο «Η ΓΣΑ θυμάται»

Γερμανική Σχολή Αθηνών

Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών

151 23 Μαρούσι

Τηλεφωνικό κέντρο: (+30) 210 6199260-5,

νέο τηλεφωνικό κέντρο (+30) 211 7774500

Φαξ: (+30) 210 619 9267

E-Mail: sekretariat@dsathen.gr