β) Οργανωτικά θέματα
Τα πρακτικά αναφέρουν ότι, σε περίπτωση στράτευσης περισσότερων συναδέλφων, θα χρειαστεί να συγχωνευτούν ορισμένες τάξεις των τμημάτων Α και Β.¹
Για το επόμενο σχολικό έτος, κρίνεται σκόπιμη η συγχώνευση των γερμανικών και ελληνικών απολυτηρίων εξετάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι από τους Έλληνες μαθητές φοιτούν φέτος στο τμήμα Β της προτελευταίας τάξης του γυμνασίου και πληρούν τις προϋποθέσεις για την απόκτηση γερμανικού απολυτηρίου (Abitur). Αντίθετα, οι ελληνόπαιδες με χαμηλότερες επιδόσεις στο μάθημα των Γερμανικών [τμήμα Α], δικαιούνται, αφού δώσουν εξετάσεις για το ελληνικό απολυτήριο και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να φοιτήσουν για μία επιπλέον χρονιά στην τελευταία τάξη του γερμανικού γυμνασίου. Για την απόκτηση του ελληνικού απολυτηρίου, καθιερώνεται η υποχρεωτική εξέταση των τελειοφοίτων στο μάθημα των Γερμανικών.
γ) Θέματα διδασκαλίας
1) Ο διευθυντής επισημαίνει ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός διαγωνισμάτων έως τις 20 Μαρτίου είναι απαραίτητος για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας των μαθητών.
2) Ο διευθυντής υπενθυμίζει ότι τον επόμενο καιρό θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους, για να εξακριβώσει την απόδοση των μαθητών στα διαγωνίσματα.
3) Ο σύλλογος διδασκόντων θα γνωστοποιήσει στη διεύθυνση ποιες από τις καθηγήτριες γερμανικής γλώσσας αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην ενισχυτική διδασκαλία.
4) Η διεύθυνση του σχολείου απορρίπτει εκ νέου το αίτημα που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα από γονείς Ελλήνων μαθητών για υποχρεωτική χρήση της γερμανικής γλώσσας εκτός του μαθήματος. Αντίθετα, οι γερμανόπαιδες υποχρεούνται να μιλούν στο σχολείο μόνο Γερμανικά.
5) Ο διευθυντής επισημαίνει την αναγκαιότητα της ορθής χρήσης των εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Τάσσεται κατά της προβολής κινηματογραφικών ταινιών βασισμένων σε έργα λογοτεχνίας, διότι κρίνει ότι δεν δίνουν παρά μια επιφανειακή εικόνα εν συγκρίσει με το βιβλίο. Για την ενίσχυση της διδασκαλίας, προτείνει να γίνεται εκτεταμένη χρήση εικονογραφικού υλικού από τη συλλογή περιοδικών.
¹ Το σχολείο χωριζόταν σε τμήμα Α και τμήμα Β. Το τμήμα Α απευθυνόταν σε Έλληνες μαθητές με μεγαλύτερες αδυναμίες στα γερμανικά, ενώ στο τμήμα B φοιτούσαν Γερμανοί αλλά και Έλληνες μαθητές με καλή γνώση γερμανικών.